Cayman Airways

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Cayman Airways.jpg
Cayman Airways
250px
IATA ICAO Kode panggil
KX CAY CAYMAN
Didegaké 1968 (minangka Cayman Brac Airways)[1]
Wiwit operasi July 1968[1]
Hub Bandar Udara Internasional Owen Roberts
Program frequent flyer Sir Turtle Rewards
Lounge penumpang Sir Turtle Lounge
Ukuran armada 6
Kutha tujuan 12
Perusahaan induk Pemerintah Kepulauan Cayman
Kantor pusat George Town, Grand Cayman, Kepulauan Cayman
Wong wigati Fabian Whorms CEO
Situs web caymanairways.com

Cayman Airways yaiku flag carrier saka Kepulauan Cayman. Kanti kantor pusaté ing Grand Cayman,[2] maskapai iki utamané ngoperasikaké penerbangan domestik lan internasional kanti jadwal, kanti layanan kargo kang kasedia kanggo kabèh rute lan penawaran layanan charter kawates. Operasiné kang basisé ing Bandar Udara Internasional Owen Roberts, Grand Cayman[3].

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Maskapai didegaké lan mulai operasi nalika 7 Agustus 1968. Maskapai iki dibentuk sakwisé patukonan kang dilakokaké déning Pemerintah Cayman tumprap 51% saham Cayman Brac Airways, saka LACSA, maskapai penerbangan nasional Kosta Rika, lan dadi sekabèhané duwéné pemerintah nalika Desember 1977[3]. Maskapai ngoperasikaké layanan regional saka Bandar Udara Internasional Owen Roberts ing George Town, Grand Cayman tumuju Bandar Udara Internasional Gerrard Smith ing Cayman Brac. ing awalé pesawat maskapai yaiku DC-3.

Pirang-pirang wulan sakwisé pangadegan, Cayman Airways maburi rute internasional pertamané tumuju Kingston, Jamaika, kanti pesawat BAC 1-11 sewaan. Layanan internasional tumuju Miami dimulai tahun 1972 gunakake salah sijiné pesawat sewaan Douglas DC-6. Maskapai tuku pesawat jet pertamaBAC 1-11 tahun 1978, lan mulai layanan tumuju Houston. Tahun 1979, BAC 1-11 kapindo

[sunting | sunting sumber]

Maskot perusahaan yaiku gambaran ulang Sir Turtle kang asli (digambar ing bagiyan duwur logo) kang dirancang déning Suzy Soto. Ing rancangan pertama, Sir Turtle ora duwéni syal kang nglayang. Logo asli iki digunakaké ing stiker bagasi kang digunakaké Bea Cukai Kepuloan Cayman lan uga dadi logo saka Departemen Pariwisata kang dikepalai dning Eric Bergstrom. Syal abang nglayang banjur ditambahaké ing Sir Turtle tahun 1978 déning Capt. Wilbur Thompson, Kepala pilot saka Cayman

Armada[sunting | sunting sumber]

Armada Cayman Airways
Pesawat sajroné armada Pesanan Cathetan
Boeing 737-300 4 0 Internasional jarak menengah
AS, Jamaika, Kuba, and Honduras
DHC-6 Twin Otter Series 300 2 0 Domestik jarak cendak
Kepulauan Cayman
Total 6 0

Kantor pusat[sunting | sunting sumber]

Kantor pusat Cayman Airways mapan ing bekas bangunan Sammy's Airport Inn ing Grand Cayman. Bangunan direncanakake dibuka nalika akhir Juni 2007 kanti biaya $900.000 nalika wulan kasebut. Kantor Cayman Airways sakdurungé diremuk dening Hurikan Ivan tahun 2004. Pemerintah Kepulauan Cayman tuku Sammy's Airport Inn kanti rega AS$2,85 juta. Bekas penginapan kasebut sajrone kondisi rusak. Renovasi, kalebu penambahan furniture ngentekake biaya AS$3 juta. Rega properti kasebu

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b Norwood, Tom; Wegg, John (2002). North American Airlines Handbook (3rd ed.). Sandpoint, ID: Airways International. ISBN 0-9653993-8-9. http://www.airwaysnews.com.
  2. ^ "Contact Us." Cayman Airways. Retrieved on 19 October 2009.
  3. ^ a b Flight International 3 April 2007


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cayman_Airways&oldid=843157"