Beslan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Péta Ossetia Lèr

Beslan (basa Rusia: Бесла́н) punika satunggiling kitha alit ing Ossetia Lèr ing Rusia. Kitha puniki arèupi pusat pamaréntahan Distrik Pravoberezhny. Dipundegaken nalika taun 1847 déning klompok pandugi saking dhaérah sanès ing Ossetia, pedunungipun nalika taun 2002 gunggungipun 33.600 jiwa, saéngga Beslan arupi kitha paling ageng angka tiga ing Ossetia Lèr sasampunipun Vladikavkaz lan Mozdok. Beslan mapan watawis 15 km ing sisih lèr Vladikavkaz, ing 43°12′ LU 44°34′ BT.

Nalika tanggal 1 September 2004, Sekolah Menengah nomer setunggal ing Beslan dipunrebat satunggiling klompok bersenjata. Prastiwa puniki rampung tanggal 3 September sasampunipun silih témbak antawisipun para militan kaliyan wadyabala kaamanan Rusia ingkang ngakibataken 344 warga sipil tilar donya.

Nami kitha[sunting | sunting sumber]

Sadèrèngènipun naminipun Beslan, kitha puniki naté dipuntepangi kanthi sapérangan nami sanèsipun:

  • 1847 - Beslanykau ("pedunungan Beslan"), Tulatovo utawi Tulatovskoye.
  • 1941 - Iriston (Ossetia)
  • 1950 - Beslan (nami sapuniki)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Beslan&oldid=832605"