Bersiap

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Bersiap iku jeneng Walanda kanggo jaman nalika Perang Revolusi Indonésia. Sawisé Wadya Bala Dai Nippon ngaku kalah ing tanggal 15 Agustus 1945, dadi ana vakum kakuwasan. Banjur rong dina sawisé Soekarno lan Hatta proklamasi Républik Indonésia. Sawisé iku akèh warga sipil Walanda, Indo, Tionghoa lan liya-liyané sing dikuya-kuya. Prastawa ala iki lagi mandheg sawisé Soetan Sjahrir ngurus supaya anarki iki dadi dibubaraké.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bersiap&oldid=828966"