Augusta Holmès

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Augusta Mary Anne Holmès

Augusta Mary Anne Holmès (18 Desember 1847 – 28 Januari 1903) punika satunggiling komponis Prancisketurunan Irlandia. Nalika awal dipun publikasiaken, panjenenganipun nganggé nami sesinglon Hermann Zenta. Taun 1871, Holmès dados warga nagari Prancis lan dipun tambahaken aksen ing nami wurinipun.[1] Panjenenganipun piyambak nyerat lirik mèh sedaya lagu lan oratoris, sarta nyanyian saking opera La Montagne Noire.

Komposisi pilihan[sunting | sunting sumber]

Maurice Renaud lan Lucienne Bréval ing opera Augusta Holmès, La Montagne noire.

Orkestra[sunting | sunting sumber]

  • Andromede, puisi simfoni
  • Irlande, puisi simfoni
  • La Nuit et l'amour: Interlude de l'ode symphonique - Ludus pro Patria, puisi simfoni
  • Lutèce, simfoni
  • Ouverture pour une comédie, puisi simfoni
  • Pologne, puisi simfoni
  • Trois anges sont Venus ce soir


Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Augusta Holmès: A Meteoric Career Rollo Myers The Musical Quarterly, Vol. 53, No. 3 (Jul., 1967), page 365. "Her surname was Gallicized by the addition of a grave accent on its last syllable."


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Augusta_Holmès&oldid=829242"