Archimedes

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Archimedes of Syracuse
(Greek: Ἀρχιμήδης)
Archimedes Thoughtful by Fetti (1620)
Archimedes Thoughtful by Fetti (1620)
Miyos c. 287 BC
Syracuse, Sicily
Magna Graecia
Tilar donya c. 212 BC
Syracuse
Dalem Syracuse, Sisilia
Suku bangsa Yunani
Bidhang Matematika, fisika, Teknik, Astronomi, Panemu
Kaahlian Prinsip Archimedes, Archimedes' screw, Hydrostatics, Levers, Infinitesimals

Archimedes 287- 212 SM, punika satunggiling filsuf saking Sirakusa, sapunika ing Italia. Piyambakipun tiyang Yunani.

Archimedes misuwur déning karyanipun ing ngèlmu geometri, hidrostatika saha mekanika.

Uga pirsani liyane[sunting | sunting sumber]



Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Archimedes ing Wikimedia Commons.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Archimedes&oldid=816766"