Antibiotik beta-laktam

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Struktur cincin beta-laktam.

Antibiotik beta-laktam yaiku golongan antibiotika kang dweni komponen struktur kang pada kang arupa ali-ali beta-laktam lan umume digunakake kanggo ngatasi infeksi bakteri. [1]Kira-kira sekitar 56 macem antibotik beta-laktam kang duweni antivitas antimikrobial ing bageyan cincin beta-laktame lan yen ali-ali mau dikethok dening mikroorganisme mua bakal ana resistensi marang antibiotik mau.[2]

=== Jinis-jinising Antibiotik beta-laktam===[3] Antibiotik beta-laktam kaperang 4 golongan utama, yaiku penisilin, sefalosporin, carbapenem, lan monobactam.[3] Adhedhasar spektrum aktivitas antimikrobialnya, penisilin dibagi dadi 4 kelompok, yaiku penisilin dini, penisilin spektruk amba, penisilin anti-stafilokokal, lan penisilin anti-pseudomonal (spektrum diambakake).[3] Penisilin dini sacara aktif bisa merangi bakteri kang sensitif, kayata golongan Streptococcus beta-hemolitik, Streptococcus alfa-hemolitik dikombinasekake karo aminoglikosida, pneumococcus, meningococcus, lan klompok Clostridium saliyne C. difficile.[3] tuladhane penisilin biyen yaiku penisilin G lan penisilin V.[1] Penisilin spektrum amba duweni kemampuan kanggo merangi bakteri enterik lan luwih gampang diabsorpsi dening bakteri gram negatif nanging isih rentan marang degradasi beta-laktamase, tuladhane ampisilin, amoksisilin, mesilinam, bacampicillin, lsp.[3] Penisilin anti-stafilokokal dikembangkan ing taun 1950-an kanggo ngatasi S. aureus kang mroduksi beta-laktamase lan duweni keunggulan tahan tumrap aktivitas beta-laktamase.[3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (Inggris)Madigan MT, Martinko JM, (2000). Brock Biology of Microorganisms. Prentice Hall. ISBN 978-0-13-081922-2.
  2. ^ (Inggris)Richard Schwalbe, Lynn Steele-Moore, Avery C. Goodwin (2007). Antimicrobial susceptibility testing protocols. CRC Press. ISBN 978-0-8247-4100-6.
  3. ^ a b c d e f (Inggris)Brian I. Duerden (1987). "Beta-Lactam Antibiotics in Systemic Infections". Phil J Microbiol Infect Dis 16 (2): 61-64. http://www.psmid.org.ph/vol16/vol16num2topic6.pdf.