Alkoholisme

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Alkoholisme iku panyakit kecandhuwan ing alkohol. Dadi wong sing senengané ngombé-ngombé lan minum-minum minuman keras nganti mendhem, diarani ngidhep panyakit iki.

Wong sing ngidhep alkoholisme iku rawan kena panyakit lever, ginjel lan pankreas.

Bibiliografi[sunting | sunting sumber]

  • (en) Berry, Ralph E.; Boland James P. The Economic Cost of Alcohol Abuse The Free Press, New York, 1977 ISBN 0-02-903080-3
  • (en) Royce, James E. and Scratchley, David Alcoholism and Other Drug Problems Free Press, March 1996 ISBN-10: 0-684-82314-4 ISBN-13: 978-0-684-82314-0
  • (en) Valliant, George E., The Natural History of Alcoholism Revisited, Harvard University Press, May 1995 ISBN-10: 0-674-60378-8 ISBN-13: 978-0-674-60378-3
  • (en) Pence, Gregory, "Kant on Whether Alcoholism is a Disease," Ch. 2, The Elements of Bioethics, McGraw-Hill Books, 2007 ISBN-10: 0-473-13277-2.
  • (en) Milam, Dr. James R. and Ketcham, Katherine Under The Influence: A Guide to the Myths and Realities of Alcoholism. Bantam, 1983, ISBN 0-553-27487-2
  • (en) Warren Thompson, MD, FACP. “Alcoholism.” Emedicine.com, June 6, 2007. Retrieved 2007-09-02.
  • (en) Etiology and Natural History of Alcoholism. National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.

be-x-ol`:Алькагалізм

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Alkoholisme&oldid=804736"