Aljabar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Buku karangan Al-Khwārizmī sing ngamot pétungan aljabar

Aljabar asal saka tembung Basa Arab "al-jabr" sing tegesé "patemon", "hubungan" utawa "perampungan", iku cabang matématika sing ciriné minangka generalisasi saka bidhang aritmatika.

Jinis-jinis Aljabar[sunting | sunting sumber]

Aljabar bisa dipilah dadi kategori antara liya:

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aljabar&oldid=869903"