Akulturasi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Foto masyrakat adat Indian Cherokee, Cheyenne, Choctaw, Comanche, Iroquois, uga suku-suku Muscogee ing sakjroning nganggo klambi Eropah. Foto tanggal 1868-1924.

Akulturasi yaiku istilah èlmu sajarah kabudayan kang tumuju lan ngandut arti ing campuran antara loro kabudayan utawa luwih, kang padha tinemu lan ndhuweni biji kang ditandani dèning billingualitas.Ing sakjroning kabudayan kang lebur ana telu proses kang dumadi ing kahanan yaiku konfrontasi (nglawan),asimilasi lan adaptasi.Alkulturasi uga bisa digolongake dadi proses sosial kang nimbulake manungsa bebauran ing kabudayan kang ana ing lingkungan saubengé lan dipadukake kabudayan manca. Kabudayan manca uga bisa katampa lan dianggo ing sajroning kabudayan lan ora ngilangi kabudayan kang ana.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Wiktionary-logo-en.png
Pirsani informasi ngenani Akulturasi ing KamusWiki.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Akulturasi&oldid=831574"