Airbrush

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Spet airbrush kang komplit

Airbrush yaiku cara ngelukis kanthi migunnakake udara tekanan ndhuwur kanggo nyemprotake cat kayata (kanvas,mobil, motor, tembok lan wangun liyané kang bisa digawe media lukis.Teknik airbrush migunakake piranti utawa alat khusus kang ndhuweni mata pena kanthi ukuran kang werna-werna kanggo kasilake jinis semprotan kang dipinggini,mulai saka titik tumuju kang liyané.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Ing zaman pra sajarah manungsa purba wiwiti ngolah rasa estetikanné kanthi nerjemahake daya imajinasi kang ana ing jroning pikiran kanggo orek-orek lan ngambar kanthi saderhana.Semanauga kapisanan kang wiwiti ngelukis airbrush ing taun 1876 dèning panjenengané Francis Edgar Stanley saka Newton Massachusetts


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Airbrush&oldid=831587"