Afrika-Amérika

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Ètnis Afrika-Amérika, utawa Afro-Amérika, iku sawijining klompok ètnis ing Amérika Sarékat sing nenek moyangé akèh asalé saka Afrika ing bagéyan Sub-Sahara lan Kulon. Mayoritas saka rakyat ètnis Afrika-Amérika getihé Afrika, Eropah lan Amérika Asli.

Populasi warga Afrika-Amérika ing AS[sunting | sunting sumber]

Angka-angka ing ngisor adhedhasar sènsus AS.

  • 1790 757.208 (19,3% saka total populasi Amérika Sarékat).
  • 1800 1.002.037 18,9%
  • 1810 1.377.808 19,0%
  • 1820 1.771.656 18,4%
  • 1830 2.328.642 18,1%
  • 1840 2.873.648 16,8%
  • 1850 3.638.808 15,7%
  • 1860 4.441.830 14,1%
  • 1870 4.880.009 12,7%
  • 1880 6.580.793 13,1%
  • 1890 7.488.788 11,9%
  • 1900 8.833.994 11,6%
  • 1910 9.827.763 10,7%
  • 1920 10,5 yuta 9,9%
  • 1930 11,9 yuta 9,7% (persentase paling asor jroning sajarah)
  • 1940 12,9 yuta 9,8%
  • 1950 15,0 yuta 10,0%
  • 1960 18,9 yuta 10,5%
  • 1970 22,6 yuta 11,1%
  • 1980 26,5 yuta 11,7%
  • 1990 30,0 yuta 12,1%
  • 2000 34,6 yuta 12,3%

Pirsani uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Wong Amérika

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Afrika-Amérika&oldid=829379"