Afonso I saking Portugal

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Afonso I saking Portugal

Afonso I, Raja Portugal (basa Inggris Alphonzo utawi Alphonse), (Coimbra, 25 Juli 1109Coimbra, 6 Desember 1185) punika raja ingkang kaping sepindhah karajan Portugal, ndheklarasekaken kamardikan saking Karajan León. Afonso jeumeneng nata ing tanggal 26 Juli 1139, saksampunipun Pertempuran Ourique lan séda tanggal 6 Desember 1185 ing Coimbra. Afonso nikah kaliyan Mafalda utawi Maud of Savoy ing taun 1146. Tiyang Portugis nganggep minangka satunggiling pahlawan.