30 St Mary Axe

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
30 St Mary Axe (The Gherkin)
SwissReHQ.jpg
Lokasi 30 St Mary Axe, Kutha London, Inggris
Status Selesai dibangun
Dibangun 2001–2003
Dhuwur
Payon 180 meter (591 kaki)
Perusahaan
Arsitèk Foster and Partners
Insinyur
Struktural
Arup
Kontraktor Skanska

30 St Mary Axe iku wanguné gedhong pancakar langit kang dumunung ing City of London, uga didadekake distrik kauangan ing London. Gedhong iki ndhuweni ndhuwur 180 meter (591 kaki), uga ndhuweni jogan (lantai) 40, sahingga didadekake gedhong paling dhuwur ka-lara ing City of London, sakbanjuré One Canada Square, uga kagolong gedhong paling dhuwur ka-6 ing London.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=30_St_Mary_Axe&oldid=832850"