20 Mei

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

20 Mei punika, dinten ingkang kaping 140 utawi 141 ing warsa kabisat miturut Kalèndher Gregorian.


Kadadosan Wigati[sunting | sunting sumber]

Krakatau
Krakatau
  • 1883 - Gunung Krakatau wiwit njeblug, andadosaken lebur tigang wulan salajengipun.
  • 1908 - Organisasi Boedi Utomo dipunadegaken déning dr. Sutomo lan para pelajar STOVIA. Dipunpèngeti minangka Dinten Kebangkitan Nasional.
  • 1998 - Yutan tiyang ngawontenaken demonstrasi lan ngrebat gedhong-gedhong DPRD ing sawetawis kitha, nuntut supados Soeharto mundur.

Wiyosan[sunting | sunting sumber]

Séda[sunting | sunting sumber]

Dinten Riyadi saha Dinten Ageng[sunting | sunting sumber]

  • Dina Nasional Kamerun (1972)
  • Dina Nasional Timor Leste (2002)

Kapurih Mangga Ugi Dipunpriksani[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
19 Mei - 20 Mei - 21 Mei
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=20_Mei&oldid=804031"