Zac Efron

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Zac Efron
Zac Efron 5, 2012.jpg
Asma wiyosan Zachary David
Alexander Efron
Miyos 18 Oktober 1987 (umur 27)
Kalifornia,
Amerika Sarekat
Taun aktif 2002-saiki

Zac Efron (lair 18 Oktober 1987; umur 27 taun) yaiku aktor kang asalé Amerika Serikat kang kondhang amarga meluni film High School Musical lan serial TV Summerland, Dheweké lair ning lan gedhe ning kutha San Luis Obispo, Kalifornia, Amerika Serikat, Dheweké aktor enom kang ngawali kariré awit umur 11 taun nalika wong tuané weruh bakaté ning bidang tarik suara.[1] Saka kursus vokal kang dheweké jukut, Zac nuli olih bagian ning produksi teater kayata GIPSY, PETER PAN, lan AUNTIE MAME.[1] Perané ning teater iki uga dususul karo penampilané ning layar kaca. [1] Pemirsa TV mungkin esih bisa eling aktor iki main peran ning serial TV ER utawa FIREFLY. [1] Zac uga tau meranaké dadi bocah kang anduweni penyakit autis ning serial MIRACLE RUN kira-kira nalika taun 2004.[1]

Zac uga tau tampil ning serial CSI: MIAMI, HIGH SCHOOL MUSICAL, lan HAIRSPRAY. [1] Ning peranné kasebut dheweké dadi Link Larkin ning HAIRSPRAY, Zac sempet oleh panghargaan Young Hollywood Award.[1] Meski nembe berkarir suwené 6 taun, ananging aktor enom iki ora sithik tau anggoné mbintanngi film.[1] Ora kurang saka 25 judul film wis tau dibimtangi dening dheweké.[1] Jenengé wis kaserat awit taun 2002 nganti saiki.[1] Lan saka 25 judul film mau, Zac wis ngeraih ora kurang saka 6 panghargaan.[1]

Ngelanjutaké kasuksesané saka film HIGH SCHOOL MUSICAL, Zac bali maneh dikogkon ddai pameran utama bebarengan karo pepujaning atiné, Vanessa Hudgens ning film HIGH SCHOOL MUSICAL 2 lan HIGH SCHOOL MUSICAL 3.[1] Ananging hubungan kang dijalin nganti patang taun suwené karo Vanessa akiré nemoni dalan buntu lan pisah ning sasi Desember taun 2010.[2] Sakloron pedhot amarga jadwal syuting kang akeh lan tempaté uga kang adoh-adohan.[2] Mula Zac karo Vanessa ora bisa ketemu, lan sakloron ora kuat njalaniné.[2]


Karya-karyané[sunting | sunting sumber]

Film[sunting | sunting sumber]

Tahun Film Peran
2010 Charlie St Cloud Charlie St Cloud
2009 17 Again Mike O'Donnell remaja
2008 High School Musical 3 Troy Bolton
2007 Serial TV Punk'd dheweké dhewe
2007 Serial TV Say OK Lelaki pecinta
2007 High School Musical 2 Troy Bolton
2007 Hairspray Link Larkin
2006 Serial TV The Replacements Davey Hunkerhoff
2006 If You Lived Here,
You'd be Home Now
Cody
2006 Serial TV Heist Pengantar pizza
2006 The Suite Life of Zack and Cody Trevor
2006 High School Musical Troy Bolton
2006 Serial TV NCIS Danny
2006 The Derby Stallion Patrick McCardle
2005 Serial TV Summerland Cameron Bale
2005 Serial TV CSI: Miami Seth Dawson
2004 Miracle Run Steven Morgan
2004 Serial TV Room Raiders dheweké dhewe
2004 Triple Play Harry Fuller
2003 Melinda's World Stuart Wasser
2003 Serial TV The Guardian Luke Tomello
2003 Serial TV ER Bobby Neville
2003 Serial TV The Big Wide World
of Carl Laemke
Pete Laemke
2002 Serial TV Firefly Simon Tam muda

Album[sunting | sunting sumber]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (id)biografi Zac Efron dipununduh tanggal 26 Juli 2011
  2. ^ a b c (id)berita zac efron dipununduh tanggal 26 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zac_Efron&oldid=865451"