Yesuit

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar:Ihslgoldblueogo.jpg
Logo Serikat Yesus.
IHS: Iesu Hominum Salvator (Yesus Penyelamat Manusia)

Sarékat Yésus (Latin: Societas Iesu), biasa dikenal minangka Yésuit utawa Jésuit yaiku ordo Gréja Katulik Roma. Sarékat iki diadegaké ing taun 1534 déning seklompok mahasiswa pascasarjana saka Universitas Paris kanca-kancané Iñigo López de Loyola (Ignatius Loyola). Wong-wong iki ngangkat sumpah bakal nerusaké kekancan sawisé rampung pasinanon, urip jroning kamlaratan miturut Injil lan ngayahi misi ing Yerusalem. Klompok iki nyebut awaké dhéwé minangka amigos en el Señor — sobat-sot ing sajroning Gusti Allah.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Ordo-ordo Katulik

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yesuit&oldid=821491"