Wiki

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wiki-jv.png

Wiki iku salah sijining macem situs web sing saged ditambahi utawa diubah isine dene pambacane. Wiki mujudaké kumpulan kaca-kaca web sing bisa diowahi déning sapa waé ing sadéngah wektu. Konsep lan piranti empuk Wiki karipta déning Ward Cunningham. Sapa wae éntuk ngowahi sadéngah kaca sing ana ing situs Internet iki.

Miturut Ward Cunningham, situs web saged disebut wiki menawi weneh ciri-ciri ing ngisor iki:

  • Situs wiki saged diubah (disunting utawa dironcé) isi kacane lan saged ditambahi kaca anyar nganggo peramban web.
  • Situs wiki saged nautke kaca siji marang sijine, nganggo pranala ing jeroning kaca.
  • Situs wiki ngundang saben wong kangge melu lan kolaborasi mbangun situs kuwi.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Internet-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wiki&oldid=825978"