Waisnawa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Waisnawa (Sansekerta: वैष्णव धर्म, IPA: [ʋəiʂɳəʋə d ʱ ərmə]), inggih punika salah satunggaling aliran wonten salebeting kapitadosan Hindu. Proses pamujaanipun langkung nyembah Wisnu (kaliyan awataranipun) minangka dewa paling inggil. Waisnawa punika minangka kapitadosan saha ajaran ingkang anggadhahi kuwajiban dipunlampahi dening ingkang nganut (wonten Hindu asring dipun sebat Bakti Yoga)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Waisnawa&oldid=834893"