Unit 731

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Salah sawijining fasilitas unit 731 ing Harbin.

Unit 731 yaiku sawijining unit rahasia kanggo pangrembakan senjata biologi kang diduweni Jepang nalika taun 1937-1945.[1]Unit iki dipimpin dening Jendral Ishii Shiro kang duweni kator pusat ana ing pinggir kutha Habin lan cabange ana ing Manchuria. [2] Organisasi Jepang iki minangka sawijining kompleks laboratorium gedhe kang ana kasusun dening 150 gadhung lan 5 perkemahan satelit kanthi 3000 ilmuwan lan teknisi kang ana ing kono.[1] Ing taun 1932, Ishii Shiro ngedegake sawijining Laboratorium Pencegahan Epidemik ing sekolah medis militer Tokyo lan Unit Togo ing desa Bri-inho, sisihe kutha Harbin.[2] Laboratorium iki tau ditutup nalika taun 1934 amarga ana 12 tawanan perang kang minggat saka panggonan mau, lan wektu kuwi pasukan Cina kasil anggone nyerang pasukan Ishii.[2] Rong taun candhake, Unit Togo dibukak maneh lan ganti jeneng dadi Departemen Pencegahan Tentara Kwantung (Unit Ishii) lan ing taun 1940 diowahi maneh dadi Departemen Pencegahan Epidemik lan Purifikasi Air (dadi Unit 731 nalika taun 1914).[2] Saliyane ing Manchuria, militer Jepang uga duweni cabang ing Beijing (Unit 1855), Nanking (Unit 1644), Guangzhou (Unit 8604), lan Singapura (Unit 9420) kang cacahe ngancik 20.000 staf.[2] Sabe cabang mau nindakakake eksperimen biologi lan kimia kang wis ngrembaka dening Unit 731.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (Inggris)Eric Croddy (2001). Chemical and Biological Warfare: A Comprehensive Survey for the Concerned Citizen. Springer. ISBN 978-0-387-95076-1. Page.224
  2. ^ a b c d e f (Inggris)Miki Y. Ishikida (2005). Toward Peace: War Responsibility, Postwar Compensation, and Peace Movements and Education in Japan. iUniverse, Inc.. ISBN 978-0-595-35063-6. Page.52-55
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Unit_731&oldid=830773"