Transponder

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sawijining transponder jinis Highway 407 kanggo dalan

Transponder yaiku kacekak saka transmitter responder kang ngandut arti sawijining piranti otomatis kang narima , uga mguatake lan ngirim sinyal sajroning frekuensi tartemtu.

Mupangat[sunting | sunting sumber]

Pelayaran[sunting | sunting sumber]

Biyantuan utawa tinulung ing pelayaran ing segara kanthi jinis RACON kang tumuju bisa dikenal dèning radar radar.

Otomotif[sunting | sunting sumber]

Transponder digunakake ing donya otomotif minangka ngitung waktu sawijining puteran jroning lelomban balap . Saben mobil/motor ndhuweni transponder kang aktif kang dadi pratandha . Sajroning mobil utawa motor balap ngelewati garis start/finish, transponder bisa langsung ngirimake sinyal ing kabel ditandur ing garis banjur bisa ngelacak urutan nomer balap.

Ing Banyu[sunting | sunting sumber]

Transponder Sonar dioperasiake jroning banyu minangka kanggo ngerti ukuran jeroning banyu tumuju pametaan lokasi ing ngisor banyu lan navigasi

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Transponder&oldid=882004"