Tian Tan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tian Tan*
Situs Warisan Donya UNESCO

Hall of Prayer for Good Harvests, the largest building in the Temple of Heaven
Negara 22px China
Tipe Cultural
Kriteria i, ii, iii
Referensi 881
Wilayah Asia-Pacific
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 1998  (Sèsi 22nd)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Tian Tan (天坛) utawa Basa Indonesia, Kuil Surga yaiku panggonan pamujaan agama Tao kang dumunung ing Beijing[1][2] Dibagun ing abad 15 M[1] yaiku taun 1420 M (Dinasti Ming) lan digawe ing lemah kang ambane 2.700 KM².[2]

Arsitekture nyimbolake gegayutane bumi lan langit (manusia lan Tuhane).[1] Iki gegayutan karo kaisar minangka anak langit ing kepercayaan Mitologi Cina.[1] Dibangun minangka persembahan kanggo langit.[2] Iki yaiku alasan kenapa Kutha ''Terlarang'' ukurane luwih cilik, amarga kaisar ora wani gawe papan panggonan kang lueih gedhe tinimbang kuil langit {Tuhan).[2]

Tian Tan diubengi tembok kang dhawa. [2] Ing bageyan lor digawe rada bunder, iki minangka simbol langit lan kidul digawe rada pesagi minangka simbolkan bumi.[2] Iki selaras karo pemikiran Tiongkok kuno kang unine Surga itu bulat dan bumi itu persegi.[2] Bageyan lor uga digawe luwih dhuwur tinimbang bageyan kidul.[2]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (en)Temple of Heaven, UNESCO World Heritage Site. Diundhuh tanggal 1 Juni 2010.
  2. ^ a b c d e f g h (en)Temple of Heaven, Travel China uide. Diundhuh tanggal 1 Juni 2010.

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tian_Tan&oldid=831406"