The Simpsons

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Logo The Simpson

The Simpsons (utawa Para Simpson ing Basa Jawa) iku sawijining sérial kartun télévisi komedi Amérika Sarékat sing diproduksi déning Fox Broadcasting Company wiwit taun 1989 nganti sepréné. Sérial iki naté ditayangaké ing Indonésia. Nanging sadurungé iku, saka taun 1987 sérial iki wis ditayangaké minangka bagéyan saka Tracy Ullman Show. Sérial iki diciptakaké déning Matt Groening. Sérial TV iki perkara 5 wong sakulawarga sing jenengé Homer, Marge, Bart, Lisa, lan Maggie. Banjur kulawarga iki nduwé kéwan piaran loro: asu siji sing jenengé Santa's Little Helper lan kucing sing jenengé Snowball II. Homer iku bapak lan kepala kulawarga, umuré kurang luwih 38 taun. Marge iku bojoné lan ibu kulawarga. Bart iku anak lanang lan umuré 10 taun, Lisa iku anak wadon umuré 8 taun lan Maggie uga anak wadon, umuré sataun. Bart lan Lisa iku sekolah ing SD Springfield Elementary. Maggie iku durung bisa ngomong.

Sérial iki papané ana ing kutha fiktif Springfield lan ngenyèk budaya Amérika, masarakat, télévisi lan akèh aspèk kauripan manungsa.

Réferènsi

Pranala njaba

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=The_Simpsons&oldid=822642"