Teluk Ha Long

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Teluk Ha Long

Teluk Ha Long inggih punika dumunung ing provinsi Quang Ninh, Vietnam. Teluk punika gadhahi ewonan karsts lan pulau-pulau alit wewatunan kapur kabthi ukuran lan bentuk ingkang benten. Teluk punika gadhahi garis pante ingkang panjangipun 120 kilometer kanthi wiyar kirang langkung1.553 kilometer pesagi, inggih punika 1.969 pulau-pulau alit. Wonten pulau ingkang gadhahi guwa-guwa ingkang ageng, sanesipun punika wonten desa-desa nelayan.Ing Teluk Ha Long ugi wonten danau ing lebet pulau-pulau watu kapur, tuladha, Pulau Dau Be ingkang gadhahi enem danau.[1]

Latar Teluk Ha Long[sunting | sunting sumber]

Teluk Ha Long gadhahi panilaran ingkang endah sami kaliyan Hong Kong ing 70an. Wisatawan saged ningali kaendahan teluk Ha Long kanthi nyewa bot kagem ningali 1,969 pulau sela kapur ingkang tasih alami lan mboten wonten pancemaran industri.

Teluk Ha Long piyambak dipundadosaken warisan donya dening Unesco ing Mesyuarat Jawatankuasa Warisan Donyo ingkang kaping 18 ing Thailand tanggal 17 Desember 1994.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)www.new7wonders.com(diputingali tanggal 2 Oktober 2011)
  2. ^ (id)indo.dongtravel.com(dipuntingali tanggal 2 Oktober 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Teluk_Ha_Long&oldid=832973"