Tak Lelo Lelo Lelo Ledung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Tak Lelo Lelo Lelo Ledung[sunting | sunting sumber]

tak lelo lelo lelo ledung

cup menenga aja pijer nangis

anakku sing ayu rupane

nek nangis ndak ilang ayune

tak gadang bisa urip mulyo

dadiyo wanito utomo

ngluhurke asmane wong tua

dadiyo pendekaring bangsa

cup menenga anakku

kae bulane ndadari

kaya ndas butho nggilani

agi nggoleti cah nangis

tak lelo lelo lelo ledung

cup menenga anakku cah ayu

tak emban slendang batik kawung

yen nangis mudak gawe bingung

tak lelo lelo ledung

Gendong Jarit.jpg

Maknane[sunting | sunting sumber]

Tembang bocah iki paling populer ing tlatah Jawa, ditembang biyung sing nimang putra utawa putrine sing esih bocah.

Makna tembang iki: Bapak utowo ibu nglelo lelo putrane : 1. kareben ndang bubuk, 2. Ben ndang meneng mergo rewel. Yen artine wis cetho welo welo isi puji lan donga kanggo putrane kang kagadhang dadio menungso utomo koyo dene pengarebane wong tuwo umume tumrap marang putrane putrane.