Tak Lelo Lelo Lelo Ledung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Tak Lela Lela Lela Ledhung[sunting | Sunting sumber]

tak lela lela lela ledhung

cup menenga aja pijer nangis

anakku sing ayu rupane

yen nangis ndhak ilang ayune

tak gadhang bisa urip mulyo

dadiya wanita utama

ngluhurke asmane wong tuwa

dadiya pendhekaring bangsa

wis cup menenga anakku

kae mbulane ndadari

kaya buta nggegilani

lagi nggoleki cah nangis

tak lela lela lela ledhung

enggal menenga ya cah ayu

tak emban slendhang bathik kawung

yen nangis mundak ibu bingung

tak lela lela ledhung

Gendong Jarit.jpg

Maknane[sunting | Sunting sumber]

Tembang menika salah setunggalipun tembang kagem bocah ingkang kondhang wonten in tanah Jawi. 'Tak lela lela ledhung' biasa ditembangaken kaliyan ibu ingkang nggendhong putra utawi putrinipun ingkang taksih timur.

Tembang menika tegesipun bapak utawi ibu nglela-lela putranipun supados enggal tilem, supados mboten rewel.