Susu kedhelé

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Susu kedelai kang diwadhahi gelas utawa kaleng

Susu kedelai (Hanzi: 豆漿; 豆奶) yaiku omben-ombenan kang digawe saka kedelai awarna putih. [1] Susu kedelai nduweni komposisi kang mirip karo susu: 3,5% protein, 2% lemak, sarta 2,9% karbohidrat. [1] Susu kedelai nduweni manfaat kang akeh. [1] Contone yaiku kanggo nambani penyakit diabetes militus, lara ginjal, lan reumatik. [1]

Cara nggawé susu kedhelé[sunting | sunting sumber]

  1. Resikna wiji kedhelé lan rendhemen ing banyu suwénée 10 - 16 jam.
  2. Wiji kedhelé kang wis direndhem dipanasaké ing microwave suwéné rong menit utawa digodhog 15 menit.
  3. giling wiji kang wis direndhem karo banyu 1 liter ing mesin blènder.
  4. godhog susu kedhelé nganti umob lan terusaké kurang luwih 10 menit.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Susu_kedhelé&oldid=830301"