Sukracarya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sukracarya (Sanskerta: शुक्राचर्य; Śukrācārya ; Śukra + acārya, ശുക്രൻ, ಶುಕ್ರ, சுக்ரன், IAST Sukra शुक्र), anggadhahi pangertosan jelas, murni utawo kecerahan, kejelasan. Panjenenganipun minangka putra Brigu, gurunipun Daityas saking Asura. Sukra punika salah satunggaling saking sanga Nawagraha (pramila dipunparingi gelar शुक्राचार्य Shukracarya)saha ingkang nguwaosi planet Venus kaliyan dinten Jumuah (Devanagari: शुक्रवार)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sukracarya&oldid=834873"