Serif

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Serif and sans-serif 01.svg Sans-serif font
Serif and sans-serif 02.svg Serif font
Serif and sans-serif 03.svg Serif font
(serif awerna abang)

Serif iku ing tipografi ditèl-ditèl non-struktural ing pungkasaning sawetara garis sing mbangun sawijining huruf utawa aksara. Sawijining jenis huruf utawa font sing nrapaké serif diarani serif font (utawa ing basa Inggris kadangkala seriffed font). Font tanpa serif diarani sans-serif, saka basa Prancis sans="tanpa".

Ing aksara Hanacaraka, ing jaman kuna akèh aksara tinulis tanpa serif. Nanging ing panggunan Jawa anyar dadi ana serif-é.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Serif&oldid=812417"