Sekoci

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sekoci digawa ing kapal induk .
Kadadean bebayan kang ana ing tengah segara kang mumpangatake sekoci

Sekoci utawa kapal panyelamat iku prau tegar (rigid) utawa ngembang (inflatable) kang dirancang kanggo nyelametake nyawa manungsa kadadean ana ing banyu utawa segara. Sekoci umumé ngerujuk ing kendharaan kang digawa déning kapal minangka wangun sekoci uga dimumpangatake ing para panumpang lan awak pakal jroning ing kadadean utawa kahanan kang bebayan/darurat.Wangun sekoci ana ing tlatah Britania Raya, ngerujuk ana ing jinis kapal kang disediakake ana ing, umumé diawaki déning relawan, lan ndhuweni mupangat kanggo nulong utawa mbiyantu kapa-kapal kang ada bebayan utawa darurat ing sakubenge pelabuhan.


Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Sekoci ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sekoci&oldid=837438"