Segara Florès

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Segara Flores
Segara Flores - Lokasi
Lokasi
Map
Map
Negara-negara Basin Indonésia

Segara Flores nyakup 240,000 km2 banyu ing Samudra Pasifik Kidul. [1]. Sacara tèknis, tlatah iki minangka bagéan saka Samudra Pasifik, wewatesan karo Samudra Hindia.[rujukan?]

Segara kang wewatesan karo segara iki yakuwi antara liya Segara Jawa (kulon), Segara Bandha (wétan), Segara Sawu (kidul-kulon), Selat Makasar (lor-kulon), lan Samudra Hindia (kidul).

Pulo-pulo kang dadi wates segara iki yakuwi Kapuloan Nusatenggara lan Sulawesi.

Pulo-pulo kang kang katong ing gambar NASA ing ngisor iki yakuwi: Tanahjampea, Boneogeh, Bonerate, Kalaotoa.

Geografi[sunting | sunting sumber]

Laut kang kanthi wateskaro segara Flores yaiku Segara Bali (ing Kulon), Segara Jawa (ing Kulon segara), lan segara Banda (ing sebelah akidul lan Wètaèn segara). Samudera Hindia lan Segaar Sawukang dumunung ns ing kidul lan ing Lor.,

Tapel wates[sunting | sunting sumber]

Paguyuban Hidrografi Internasional nyimpulake Segara Flores dadi salah sijiné segara kang dumunung ana ing wètan Kapuloan India. Paguyuban Hidrografi Internasional nyimpulake tapel wates kaperang dadi:

Ing Lor. Pantai Kidul Sulawesi saka titik kulon Teluk Laikang (5°37′S 119°30′E / 5.617°S 119.5°E / -5.617; 119.5) ing Tanjung Lassa (120 ° 28'E).

Ing wètan. Tapel wates ing tlatah kulon segara Banda antarané Flores lan Sulawesi [garis saka titik kidul Flores (8°04′S 122°52′E / 8.067°S 122.867°E / -8.067; 122.867) ing pulo Kalaotoa (7°24′S 121°52′E / 7.4°S 121.867°E / -7.4; 121.867) lan ngelewati kapuloankang dumunung ing antarané titik kidul pulo selayar, ngelewati pulo iki lan nerabras ing selat tanjung Lassa Séulawesi (5°37′S 120°28′E / 5.617°S 120.467°E / -5.617; 120.467)].

Ing Kidul. Pantai Lor Flores, Komodo, Banta lan lurus ing Tanjong Naru titik wètan segara sumbawa ing sadawané pantai Lor yaiku Tanjung Sarokaja (8°22′S 117°10′E / 8.367°S 117.167°E / -8.367; 117.167).

Ing Kulon . Diliwati garis saka Tanjung Sarokajaing pulo Paternoster Kulon (6°33′S 118°49′E / 6.55°S 118.817°E / -6.55; 118.817) ing wètan segara pulo Postilijon (6°33′S 118°49′E / 6.55°S 118.817°E / -6.55; 118.817) uga ing titik Kulon Teluk Laikang , Sulawesi.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Britannica Online

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Koordinat: 7°00′S, 121°00′E


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Segara_Florès&oldid=813623"