Santo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Jroning agama Kristen, istilah Santo (kanggo wanita: Santa) iku sawijining wong sing duwé kabecikan lan suci. Istilah iki bisa dipigunakaké marang wong urip lan mati lan ditampa jroning donya agama. Santo dianggep masarakat minangka tuladha marang komunitas kepriyé awaké dhéwé sapantesé tumindak, lan crita uripé biasané dicathet minangka tuladha kanggo generasi sabanjuré.

Pirsani uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Santo&oldid=829521"