Pulsar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pulsar

Pulsar yakuwi bintang neutron kang mubengé cepat, kagolong sisa kang saka matiné bintang masif. Para astronom wis mengkatalogkan kira-kira 1.800 pulsar. Akehé kuwi bisa monceraké denyut neng gelobang radiyo namung ana uga kang nglepasaké energi ning wentuk liya kayata cahaya kasatmata lan sinar-x.[1]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulsar&oldid=835691"