Pitulung:Tabel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Perangkat lunak MediaWiki kang dipigunakaké déning Wikipedia nyediakaké fasilitas kanggo gawé tabel kanthi rong cara: sintaks HTML utawa sintaks tabel-wiki. Kaca iki bakal njelasaké sintaks wiki kanggo gawé tabel minangka cara kang luwih diprayogakaké.

Sintaks tabel-wiki[sunting | sunting sumber]

Ing ngisor iki ringkesan panggunaan prasaja/dasar sintaks wiki kanggo gawé tabel:

  1. Tabel diwiwiti nganggo {| lan dipungkasi nganggo |}.
  2. Irah-irahan tabel ditandani nganggo siji larikan anyar kang awangun |+ irah-irahan tabel.
  3. Larikan anyar ditandani nganggo larikan anyar kang diwiwiti |-.
  4. Irah-irahan kolom ditandani nganggo larikan anyar kang awangun ! irah-irahan kolom.
  5. Kolom data ditandani nganggo larikan anyar kang awangun | isi kolom.

Saben jenis èlemèn ing dhuwur kudu ana ing larikan dhéwé-dhéwé. Kanggo nyederhanakaké, kolom data lan irah-irahan kolom bisa digabung dadi sak baris kanthi mènèhi markah !! utawa ||.

Parameter tabel kang bisa dipigunakaké ing tabel-wiki padha karo HTML ([1]) lan diwênêhkè sawisé markah kang sesuai.

  • Parameter kanggo tabel sacara sakabèhané, diwènèhké sawisé {|.
    Contoh: {| cellpadding="2" width="100%".
  • Parameter kanggo larikan, diwènèhké sawisé |-.
    Conto: |- valign="top".
  • Parameter kanggo irah-irahan kolom utawa kolom data diwènèhké sawisé ! utawa | lan diwatesi karo isi kolom nganggo |.
    Conto: | align="center" | Isi data.

Conto[sunting | sunting sumber]

Tabel prasaja[sunting | sunting sumber]

{|
|+ Daftar presiden Indonesia
|-
! No
! Jeneng
! Wiwit
! Nganti
|-
| 1
| Soekarno
| 1945
| 1967
|-
| 2
| Soeharto
| 1967
| 1998
|}

Bakal ngasilaké tampilan:

Daftar presiden Indonesia
No Jeneng Wiwit Nganti
1 Soekarno 1945 1967
2 Soeharto 1967 1998

Panggabungan kolom[sunting | sunting sumber]

{|
|+ Daftar presiden Indonesia
|-
! No !! Jeneng !! Wiwit !! Nganti
|-
| 1 || Soekarno || 1945 || 1967
|-
| 2 || Soeharto || 1967 || 1998
|}

Bakal ngasilaké tampilan kang padha karo conto sadurungé.

Parameter[sunting | sunting sumber]

{| cellpadding="2" cellspacing="1"
|- bgcolor="lightgrey"
! align="center" | No !! bgcolor="#ff0" | Nama !! Dari !! Sampai
|-
| align="right" | 1 || Soekarno || 1945 || 1967
|-
| align="right" | 2 || Soeharto || 1967 || style="color: red;" | 1998
|}

Bakal ngasilaké tabel:

No Nama Dari Sampai
1 Soekarno 1945 1967
2 Soeharto 1967 1998

Prettytable[sunting | sunting sumber]

Class prettytable kuwi sawijining tableclass kang didefinisèkaké ing Wikipedia. Yèn nganggo class iki, tabel bakal ditambahké garis horisontal lan vertikal sarta werna latar mburi abu-abu.

Standar Kasil Nganggo Prettytable Kasil
{|
|-
!No.
!Katrangan
|-
||1.||Siji
|-
||2.||Loro
|-
||3.||Telu
|-
||4.||Papat
|-
||5.||Lima
|-
||6.||Enem
|}
No. Katrangan
1. Siji
2. Loro
3. Telu
4. Papat
5. Lima
6. Enem
{| class=prettytable
|-
!No.
!Katrangan
|-
||1.||Siji
|-
||2.||Loro
|-
||3.||Telu
|-
||4.||Papat
|-
||5.||Lima
|-
||6.||Enem
|}
No. Katrangan
1. Siji
2. Loro
3. Telu
4. Papat
5. Lima
6. Enem

Kanggo class "tabelayu" minangka pangembangan saka "prettytable", pirsani Pitulung:Tabelayu. Class "tabelayu" sacara otomatis nambahaké warna selang-seling saben ganti larikan.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pitulung:Tabel&oldid=867321"