Pitulung:Daftar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kaca iki isi paugeran ngenani cara gawé daftar ing Wikipedia. Sawijining daftar bisa arupa daftar kanthi penomeran utawa daftar nganggo bulet.

Umumé panganggo sing ora ngerti cara gawé daftar ing Wikipedia bakal gawé daftar tanpa nganggo utawa nganggo nomer sacara manual. Conto:

Teks wiki Asil
1. Item kasiji<br>
2. Item kaloro<br>
3. Item katelu<br>
4. Item kapapat<br>
5. Item kalima<br>

1. Item kasiji
2. Item kaloro
3. Item katelu
4. Item kapapat
5. Item kalima

Utawa daftar nganggo bulet kaya iki:

Teks wiki Asil
- Item kasiji<br>
- Item kaloro<br>
- Item katelu<br>
- Item kapapat<br>
- Item kalima<br>

- Item kasiji
- Item kaloro
- Item katelu
- Item kapapat
- Item kalima

Migunakaké cara-cara ing dhuwur ora diprayogakaké amarga ora praktis lan asilé kurang rapi. Saliyané kuwi kanggo daftar sing mawa nomer sing diurut miturut alpabet, yèn sawijining dina daftar kasebut owah amarga panambahan ing tengah-tengah daftar, nomer ing daftar kudu diurut manèh.

Gawé daftar ing Wikipedia gampang banget. Kanggo gawé daftar mawa angka urut, gunakna # ing sangarepé saben item. Kanggo daftar mawa bulet, gunakna * ing sangarepé saben item.

Teks wiki Asil
* Gawé daftar gampang banget:
** Miwiti saben larikan
* nganggo bintang (asterix)
** akèhé bintang ateges
*** level sing luwih jero
  • Gawé daftar gampang banget:
    • Miwiti saben larikan
  • nganggo bintang (asterix)
    • akèhé bintang ateges
      • level sing luwih jero
*Larikan anyar
*jroning daftar
nandhani pungkasan saka daftar kasebut.
Mesthi waé
*Panjenegan bisa
*miwiti manèh.
  • Larikan anyar
  • jroing daftar

nandhani pungkasan saka daftar kasebut. Mesthi waé

  • Panjenengan bisa
  • miwiti manèh.
# Conto gawé daftar mawa nomer
## gampang
## banget
  1. Conto gawé daftar mawa nomor
    1. gampang
    2. banget
* Panjenengan uga bisa
**gawé panglompokan
**kaya iki
  • Panjenengan uga bisa
    • gawé panglompokan
    • kaya iki
; Daftar definisi
; istilah : definisi
; titik koma ateges istilah
: titik loro ateges definisiné
Daftar definisi
istilah 
definisi
titik koma ateges istilah
titik loro ateges definisiné
* Utawa gawé daftar campuran
*# kaya
*#* iki
*#*; definisi
*#*: woh-wohan:
*#*; apel
*#*; gedhang
*#*: woh-wohan
  • Utawa gawé daftar campuran
    1. kaya
      • iki
        definisi
        woh-wohan:
        apel
        gedhang
        woh-wohan

Kanggo conto kaya wiwitan kaca, bisa digawé kanthi cara iki: Conto:

# Item kasiji
# Item kaloro
# Item katelu
# Item kapapat
# Item kalima

sing ngasilaké:

  1. Item kasiji
  2. Item kaloro
  3. Item katelu
  4. Item kapapat
  5. Item kalima

utawa daftar mawa bulet iki:

* Item kasiji
* Item kaloro
* Item katelu
* Item kapapat
* Item kalima

sing ngasilaké:

  • Item kasiji
  • Item kaloro
  • Item katelu
  • Item kapapat
  • Item kalima

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pitulung:Daftar&oldid=867503"