Pi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Pi, kerep dipunserat nganggé aksara Yunani π ingkang ungelipun [pi] kanggé nyerat swanten "p", punika kwosien panjang satunggiling bundheran (jarak saubenging bundheran) nglangkungi diameter (jarak ing tengahipun). Wijinipun kirang langkung 3.14159, nanging menawi kedhah ngitung sajawi sirah kirang langkung inggih 355/113. Tegesipun, satunggiling bundheran ingkang diameteripun 7 cm, jarak saubengipun inggih kirang langkung 22 cm.

Pi punika wilangan irasional, dados wijinipun mboten eksakta.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pi&oldid=803742"