Peter ingkang Agung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peter ingkang Agung
Kaisar lan Otokrat saking Rusia
Pamaréntahan 7 Mei 1682 – 8 Februari 1725
co-pamarentahan, kaliyan Ivan V, 1682–1696
Panobatan Raja Rusia (Koronasi) 25 Juni 1682
Didhisiki Feodor III
Pangganti Catherine I
Consort
Isu
Asma jangkep
Peter Alekseyevich Romanov
House Griya ing Romanov
Bapa Alexis
Ibu Natalya Naryshkina
Tapak asma
Agami Kristen Ortodoks Rusia

Peter ingkang Agung, Peter I utawi Pyotr Alexeyevich (Basa Rusia: Пётр Алексе́евич, Пётр I, Pyotr I, or Пётр Вели́кий, Pyotr Velikiy) (9 Juni [K.J.: 30 Mei] 1672 – 8 Februari [K.J.: 28 Januari] 1725) inggih menika kaisar Rusia ingkang nguaosi Rusia awit 7 Mei [K.J.: 27 April] 1682 ngantos dumugi tilar donyanipun.


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Peter ingkang Agung ing Wikimedia Commons.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]