Palung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Palung Mariana

Palung yaiku jurang kang dumunung jroning segara. Jroning palung kang paling jero, tekanan kang dikasilake gedhe yaiku nganti watara kaping 1000 dibandingake tekanan ing dhuwur segara utawa watara 110.000 kilopascal.[1] Palung-palung kang misuwur ing donya antarane: Palung Mariana, Palung Tonga, Palung Filipina, Palung Kuril-Kamchatka, lan Palung Kermadec.[2]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Palung&oldid=835398"