Paleontologi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Paleontologi asalé saka basa Yunani}}, yakuwi paleon kang tegese tuwa utawa apa-apa kang ana hubungané karo jaman biyen, ananging ontos kuwi tegese kauripan lan logos kang tegese ilmu utawa pasinaon, bisa uga dingerteni menawa paleontology kuwi padha karo paleobiologi ( tegese paleon = tuwa, bios = urip, logos = ilmu ) dadi bisa dijupuk kasimpulan, paleontologi kuwi ilmu kang nyinaoni utawa ilmu kang njlentrehaké babagan sajarah kauripan kang ana ing bumi tuladhané kayata kéwan lan tetandhuran jaman biyen kang wis dadi fosil. paleontologi kagolong ning salahsawijining cabang ilmu saka Biologi .Wong kang nyinauni babagan iki disebut paleontolog.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paleontologi&oldid=835829"