Paguyuban Sumarah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Paguyuban Sumarah iku sawijining aliran kebatinan sing diadegaké taun 1935 lan dipimpin déning Surono Projo Husodo, lan pimpinan rohaniné Sukirno Kartono. Sifat ajarané arupa katuhanan, éling marang Tuhan, ngrawat kaséhatan lahir batin, kakluwargan sarta migatèkaké kabutuhan masyarakat (sosial). Minangka langkah kanggo nyucèkaké dhiri, paguyuban iki ngayahi meditasi lan latihan batin kanggo nggayuh katentreman lan katenangan jiwa. Ajaran iki miturut jenengé yaiku Sumarah,sing tegesé tawakal.

Tokoh organisasi[sunting | sunting sumber]

Pusat[sunting | sunting sumber]

1. Wiwit taun 1935 - 1950 : Bp. R. Ng. Soekino Hartono, Pak Suhardo, Pak H. Sutadi 2. Wiwit taun 1950 - 1966 : Bp. dr. Soerono ( minangka Pengurus Besar Paguyuban Sumarah) 3. Wiwit taun 1966 - 1982 : Bp. Drs. Arymurti (selaku Ketua Umum DPP Pag. Sumarah) 4. Wiwit taun 1982 - 1992 : Bp. Brigjen Zahid Husein (minangka Ket.Umum Pag. Sumarah) 5. Wiwit taun 1992 - 1997 : Bp. Brigjen Soemarsono(minangka Ket. Umum Pag. Sumarah) 6. Wiwit Taun 1997 -.......(saiki) : Bp. Ir. Soeko Soedarso (minangka Ket.Umum Pag. Sumarah)

Dhaérah[sunting | sunting sumber]

1. Bapak Soewondo (Surakarta) bebarengan karo Bapak Sri Sampoerno tokoh penghimpun WNA 2. Bapak Kyai Abdoel Hamid (Banjarsari - Madiun) 3. Bapak May. Purn. Soekardji (Jawa Timur) 4. Bapak Moestar (Gresik) 5. Bapak Sichlan lan Bapak Suyadi ( Ponorogo )

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Situs Paguyuban Sumarah

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paguyuban_Sumarah&oldid=418511"