Nicky Byrne

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Nicholas Bernard James Adam Byrne Jr

Nicholas Bernard James Adam Byrne Jr (lahir 9 Oktober 1978) yaiku penyanyi, panulis tembang, penyiar radio lan pambbiwara ing TV, penari lan pamain bal-balan.[1] Dheweke misuwur rikala dadi salah sijining anggota boy band Westlife, ana ing kono dheweke kelebu anggota kang paling tuwa. Sadurunge nglakoni karir musike, dheweke dadi pamain bal-balan profesional, ing club nasional Irlamdia ing tingkat junior.[1] Banjur dheweke sukses dadi pambiwara TV.[1] Garwane Georgina yaiku sedulur wedok saka Bertie Ahern.[1] Dheweke kaloron uga nduwe anak lanang kembar kang jenenge Rocco Bertie Byrne lan Jay Nicky Byrne.[1] tanggal 7 Desember 2012 diumumake menawa Byrne bakalan dadi kontestan kanggo Lomba nari Strictly kang kasepuluh.[1]

Byrne yaiku pamain bal-balan kang main kanggo Home Farm lan St Kevins Boys ing Dulbin Lor. [1]Dheweke dadi pamain bal profesional lan nggabung karo Leeds United dadi panjaga gawang ing tahun 1995 lan anggota tim piala FA pamuda lan menang ing tahun 1997.[1] Dheweke main ing Leeds suwene rong tahun, lan metu rikala kontrake entek Juni 1997. [1]

Nicky lahir saka wong tuwa Yvonne lan Nicholas.[2] Dheweke nduwe kangmas, Gillian lan adik lanang, Adam. Byrne ngrabi pacare Georgina Ahern, dheweke kaloron ketemu rikala isih umur 15 tahun, yaiku tanggal 5 Agustus 2003 ing kantor pandhaftaran Wicklow, Wicklow, County Wicklow.[2] Upacara sipil dianakake tanggal 9 Agustus lan diberkati ing gereja KAtolik Roma St Pierre et St Paul di Gallardon, Eure-et-Loir, Perancis lan resepsine ing Château d'Esclimont.[2] Georgina nglahirake anak lanang kembar tanggal 20 April 2007, Jay lan Rocco.[2] Anak-anak dibaptis tanggal 15 Juli 2007 ing Saint Sylvester Gereja Katolik Roma ing Malahide, County Dublin.[2]

Wali baptis kanggo anake yaiku adikke Nicky, Gillian Byrne lan garwane Mark Gallagher, adike Georgina Cecelia Ahem lan sadulure Nicky, Adam McGarry Byrne.[2] Bapake Nicky, Nikke Byrne Sr, seda tanggal 3 November 2009 amerga lara jantung.[2] Rikala kuwi tur promosi Westlife saka Inggris diurungake amerga Nicky balik ing Dublin supaya bisa bareng karo kaluwargane.[2] Byrne Sr duwe samben dadi penyanyi ing kabarey Dublin ing adegan karaoke lan diparagakake karo numpal montor Harley-Davidson dening anake rikala ulang tahun dheweke sadurunge seda.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (id)Aksi panggung Nicky Byrne (dipunundhuh tanggal 1 Januari 2013)
  2. ^ a b c d e f g h i (id)Kompasiana (dipunundhuh tanggal 1 Januari 2013)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nicky_Byrne&oldid=836074"