New Moon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
The Twilight Saga: New Moon
Sutradara Chris Weitz
Produser
  • Mark Morgan
  • Wyck Godfrey
Screenplay by Melissa Rosenberg
Based on novel New Moon by Stephenie Meyer
Paraga
Musik déning Alexandre Desplat
Sinematografi Javier Aguirresarobe
Panyunting Peter Lambert
Distributor Summit Entertainment
Tanggal rilis
  • November 16, 2009 (2009-11-16) (Los Angeles premiere)
  • November 20, 2009 (2009-11-20) (United States)
Durasi 130 minutes[1]
Negara United States
Basa English
Anggaran $50 million[1]
Bathi reged $709,827,462[1][2]
The Twilight Saga: New Moon

The Twilight Saga : New Moon,yaiku salah sawijiné novèl anggitané Stephenie Meyer sing kaping pindho lan uga lanjutané Twilight. Novel iki dirilis dadi film ing sasi November 2009. Ing novel iki dicritakaké Bella Swan karo Jacob Black (Werewolf), manungsa serigala.

Dalan Crita[sunting | sunting sumber]

Bella ulang taun kang kaping 18, dhéwéké ngimpi yèn Bella luwih tuwa tinimbang Édward. Édward ngajak Bella menyang omah kulawargané kanggo ngrayakaké ulang tauné. Nalika Bella ora sengaja drijiné kepiris, Jasper sing ngambu getihé Bella, langsung pengin nyerang Bella. Édward langsung sadhar yèn dhéwéké lan kulawargané isa mbahayakaké nyawané Bella. Mula Édward lan kulawargané lunga meneng - meneng. Bella, rumangsa kelangan lan depresi nganti pirang - pirang sasi. Bella mara ing timundak sing isa nggawé dhéwéké cilaka supaya dhéwéké isa krungu suwarané Édward. Bella mara ing alas, ing ana Laurent anak buahé Victoria (pacaré James). Dumadakan ana serigala kang gédhé banget kang nylamataké nyawané Bella. Jebul Jacob uga kalebu klompok manungsa serigala mau. Kanggo krungu swarané Édward, Bella nyemplung ing jurang nganti arep kelem, nanging Jacob nyelametaké Bella. Édward dikabari Rasalie kabar sing salah yaiku Bella mati lampus dhiri. Mula Édward péngin lampus dhiri sisan yaiku kanthi ngetokaké awaké ing manungsa supaya dieksekusi déning Volturi. Ananging Bella isa nyegah amarga dibantu déning Alice. Volturi péngin matèni Bella, amarga Bella kadhung weruh akèh babagan vampir. Ananging Alice ngomong yèn bakalé Bella dadi vampir uga. Sakbubaré balik ngomah , mung Rosalie sing ora setuju yèn Bella dadi vampir, Édward gelem ndadèkaké bella vampir yèn dhéwéké nikah dhisik.[3]

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c "The Twilight Saga: New Moon (2009)". Box Office Mojo. IMDb.com, Inc.. http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=newmoon.htm. Retrieved 2010-04-03.
  2. ^ "The Twilight Saga: New Moon". The Numbers. TheNumbers.com. http://www.the-numbers.com/movies/2009/TWLI2.php. Retrieved 2009-12-29.
  3. ^ (en)[http:www.en.wikipedia.org/The Twilight Saga:New Moon.htm](dipunundhuh tanggal 17 November 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=New_Moon&oldid=869053"