Marc Chagall

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Marc Chagall (lair ing Vitebsk, Kakaisaran Rusia, 1887 – tilar donya ing Saint-Paul-de-Vence, Prancis, 1985) iku sawijining palukis lan seniman Prancis katurunan Yahudi-Rusia. Chagall lair mawa jeneng Moishe Zakharovich Chagalov (Rusia: Мойшe Захарович Шагалов). Sawisé nglelana menyang Paris ing taun 1910 – 1914, dhèwèké hijrah menyang Paris ing taun 1923 ngungsi saka negarané sing dikuwasani déning kaum komunis. Mawa cara orisinil, karyané dhèwèké diilhami déning folklore Yahudi, Paris lan Provence. Ing kutha Nice ana museum sing didédikasi marang 'pesen Alkitabé'.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Marc_Chagall&oldid=830028"