Louis Nicolas Davout

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Marshal Davout di dalam Chudov Monastery di Moskow Kremlin, dilukis oleh Vasili Vereshchagin


Louis Nicolas d'Avout (lair 10 Mei 1770 – tilar donya 1 Juni 1823 kanthi umur53 taun), luwih kakenal nganggo jenengDavout, Duc d'Auerstaedt, Pangeran d'Eckmuhl, yaiku salah sawijine marsekal Napoleon ing Perang Napoleon. Sering kasebut marsekal bertangan besi amerga talentane sing apik banget ing peperangan uga reputasine sing kakenal disiplin. Hanya dialah siji-sijine marsekal Napoleon sing ora tau dikalahke ing pertempuran nganti pungkasan Perang Napoleon.