Logika matématika

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Logika matématika iku cabang logika lan matématika sing ngandhut kajian matématis logika lan aplikasi kajian iki ing bidang-bidang liya sajabaning matématika. Logika matématika magepokan karo èlmu komputer lan logika filosofis. Téma utama jroning logika matématika antara liya kakuwatan èksprèsif saka logika formal lan kakuwatan dhedhuktif saka sistem pambuktèn formal. Logika matématika kerep dipérang dadi cabang-cabang saka téori himpunan, téori modhèl, téori rékursi, téeori pambuktèn, sarta matématika konstruktif. Bidang-bidang iki nduwèni asil dhasar logika sing sarupa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Logika_matématika&oldid=869006"