Linus Torvalds

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Linus Torvalds

Linus Benedict Torvalds (lair ing 28 Desember 1969) inggih menika tiyang ingkang ngawiwiti pengembanganipun Linux, inggih menika kernel ipun sistem operasi, kaliyan sak menika, kagungan ndamel supados Koordinator proyek menika.

Dipun gagasi saking Minix, (kernel kaliyan sistem operasi ingkang dikembangaken déning Andrew Tanenbaum), piyambakipun ngeraos betah sistem operasi unix ingkang saget mlampah dhateng komputer ing ngriyonipun. Torvalds ndamel pengembanganipun Linux kernel ing wayah selanipun kaliyan ngagem alatipun piyambak.

Linus krama kaliyan Tove Torvalds (lair Monni) – satunggaling jawara karaté Finlandia ingkang naté menang kaping enem. Linus kapanggih piyambakipun kapisan ing taun 1993 nalika kuliah komputer. Linus ngajari para siswa nyerat e-mail. Lajeng Linus angsal e-mail isinipun panyuwunan kekencan. Sapuniki Linus kaliyan Tove pinaringan putri tiga: Patricia, Daniela, lan Celeste.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Linus_Torvalds&oldid=886263"