Krisis finansial

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Tembung krisis finansial digunakake minangka ndhuweni peran déning institusi utawa aset keuangan ilangé sabageyan biji kang ana. Ing abad ka-19 lan ka-20, kahanan krisis finansial kang ndhuweni hubungan déning kepanikan perbankan lan resesi. Suasana lan kahanan kang liya uga asring kasebut minangka krisis finansial yaiku ambruké bursa efek lsn krisis mata uang.[1][2]

Ekonom nulis teori ing babagan krisis asebab krisis kauangan kadadeyan lan cara-cara nyegah,ananging kahanan kaya mengkana bisa ngasilake sabageyan konsensus.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Charles P. Kindleberger (2005), Manias, Panics, and Crashes: A History of Financial Crises.
  2. ^ Luc Laeven and Fabian Valencia (2008), 'Systemic banking crises: a new database'. International Monetary Fund Working Paper 08/224.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Krisis_finansial&oldid=834262"