Konveksi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Konveksi

Konvèksi

Pangertasan Konveksi[sunting | sunting sumber]

Konvèksi saking asal basa latin yaiku convection ingkang tégésipun ngumpulaken. Konvèksi ménika kawèstanan aliran. Konvèksi kagolong prosés pérpindahan massa jénis, tuladhanipun toya dipunpanasakèn lajéng mémuai pramila massa luwih alit, sébabipun toya punika ngalir saking panggènanè badhè diisi kaliyan toya ingkang langkung asrép amérgi massa jènisipun luwih agéng. Konvèksi sagéd kaleksanan menawi wonten fluida zat alir menawi zat cair utawi gas. Tuladhanipun inggih punika kédadean angin darat utawi téngah wèngi, angin laut utawi siang, saha aliran udara ing salébéting ruang ingkang bérvèntilasi.[1](dipununduh Tanggal 27 September 2012). Konveksi inggih punika pèrgérakan molèkul-molèkul ing fluida yaiku cair utawi gas saha rheid, konvèksi mbotén saged bereaksi menawi benda padat, amargi mboten wonten difusi ingkang saged kalempahan ing benda padat. Konvensi salah satunggaling perpindahan benter lan massa utama. Proses punika kalempahan amergi ngelangkungi proses difusi saha adveksi. Istilah konveksi asring dipunginakaken benter ngelangkungi konveksi.[2]dipununduh Tanggal 27 September 2012). Konveksi inggih punika perpindaha kalor dening zat ingkang dipunsertani perpindahan partikel-partikel zat kasebut. Konveksi kédadosan amergi wonten bandinganipun massa jènis zat. Ing ngandap ménika pèristiwa konveksi antawisipun: 1. Ing zat cair amérgi wontén pérbédaanipun massa jènis zat, tuladhanipun sistèm pemanasan toya, sisitem aliran toya benter. 2. Ing zat gas amargi wonten bedanipun inggih punika tekanan udara, tuladhanipun kedadosan angin darat lan angin laut, sistem ventilasi udara, supadas angsal udara ingkang luwih asrep ing salebeting ruangan ingkang sampun dipasang AC utawi kipas angin lan cerobong, saha asap pabrik. [3]dipununduh tanggal 27 September 2010).

Perpindahan Kalor secara Konveksi[sunting | sunting sumber]

Perpindahan kalor secara konceksi kedadosan ing zat cair lan gas. Perpindahan punika amergi wonten bentenipun massa jenis ing salebeting zat. Sanesipun perpindahan kalor punika secara konveksi ugu wonten zat cair. Peristiwa konveksi kalor ngelampahi penghantar toya. Kedadosan punika ugi saged dipunginakaken kangge jelentrehake prinsip kedadosan angin darat lan angin laut. a. Angin darat kedadosan wanci ndalu dinten lan ngembus saking darat ing laut. Sakmenika amergi ing ndalu udara ing salebeting enggal laut luwih benter. Mila kedadosan aliran udara saking darat ing laut. Angin darat dipunmupangataken dening para nelayan menawi kangge nuju ing laut kangge nangkep iwak. b. Angin laut kedadosan ing siang lan ngembus saking laut ing darat. Mila kedadosan aliran udara saking laut ing darat, angin laut dipunmupangataken dening nelayan kangge bali ing darat. [4]

Mupangatipun Konveksi saben Dinten-dinten[sunting | sunting sumber]

Mupangatipun konveksi ing salebeting kauripan manungsa saben dinten-dinten antawisipun, ing sistem pendinginan mobil utawii radiatos, proses damelipun cerobong asap saha lemari es.[5]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ http://id.shvoong.com/exact-sciences/physics/2120335-pengertian-konveksi/
  2. ^ http://www.anakunhas.com/2011/05/defenisi-konveksi.html
  3. ^ http://www.fisikaonline.com/index.php?Itemid=90&catid=14:suhu&id=79:perpindahan-kalor&option=com_content&view=article
  4. ^ >Winarsih,anni,dkk."IPA Terpadu untuk SMP/MTS Kelas VII".ISBN.Bengawan Ilmu.Semarang.(2008:138)
  5. ^ >Winarsih,anni,dkk."IPA Terpadu untuk SMP/MTS Kelas VII".ISBN.Bengawan Ilmu.Semarang.(2008:138)

Loikkaa: valikkoon

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Konveksi&oldid=887452"