Kerokan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kerokan kuwi saka tembung lingga kerok antuk tambahan -an dadi kerokan ing dhaérah Jawa akeh wong-wong padha nambani masukangin ya amung kerokan. Biasane sing digawa kerokan kuwi gawa dhuwit récéh mangpi (satus rupiah),karo diolesi minyak pet(minyak tanah), uga bisa gawa minyak kayu putih. Aku pernah takon karo wong-wong ndéso yen lara kuwi paling gampang obate ya kerokan. yen di obatke menyang dhokter antuk obat, wis disuntik sisan. ananging ora mari, e banjur dikeroki malah mari. Jare wong-wong ndesa kuwi wis kulina yen lara mesthi kudu kerokan jare kerokan kuwi bisa nambani:

  1. Masukangin
  2. Kesel
  3. Mumet
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kerokan&oldid=663877"