Kepler-10b

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Planetbox begin Cithakan:Planetbox image Cithakan:Planetbox star Cithakan:Planetbox character Cithakan:Planetbox orbit Cithakan:Planetbox discovery Cithakan:Planetbox end

Penggambaran Kepler-10b.

Kepler-10b yakuwi planet luar surya kang ditemukaké nalika migunakaké teleskop angkasa Misi Kepler duwené NASA. Nalika sasi Januari 2011, planet iki kagolongn planet luar surya paling cilik kang tau ditemukaké. Penemuan planet kang anané amarga wewatuan iki[1] iki yakuwi kasil saka ngumpulaké dhata wolung taun suwené, saka sasi Mei 2009 nganti wiwitané sasi Januari 2010.[2] Migunakaké dhata saka Kepler, Observatorium W.M. Keck mastikaké anané Kepler-10b.

Planet iki gedhené 1,4 gedhené Bumi. Kepler-10b mubengi bintangé kurang saka sedina. Suhu permukaané kira-kira gedhené 1600 K.

Penemuné Kepler-10b iki kagolong panemuwan kang wigati, amarga nambahaké anané kasempatan kanggo nemukaké luwih akeh maneh planet-planet berbatu, mulané kita bisa nemukaké planet kang mirip karo planet bumi.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Sky

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kepler-10b&oldid=835287"