Kali Bandama

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peta Côte d'Ivoire nuduhaké Kali Bandama

Kali Bandama kuwi kali kang paling dawa ing negara Panté Gadhing utawa Côte d'Ivoire, dawané udakara 800 kilometer. Kali kang mili mangidul iki éntuk banyu saka kali Marahoué, Solomougou, Kan lan Nzi lan muarané ana ing Tagba Lagoon lan Teluk Guinea.

Kali Bandama mili ngliwati Tlaga Kossou, sawijining tlaga gawéyan kang dibangun taun 1973 nalika mbangun Dam Kossou ing Kossou.

Yamousssoukro, ibukutha Côte d'Ivoire, dumunung ana ing pinggiré Kali Bandama.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Bandama&oldid=813533"