Kali Awash

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kali Awash*
Situs Warisan Donya UNESCO

Awash river.jpg
Negara Flag of Etiopia Etiopia
Tipe Budaya
Kriteria ii, iii, iv
Referensi 10
Wilayah Afrika
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 1980  (Sèsi 4)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Awash (bisa dieja Hawash) yaiku salah sijine kali utama kang dumunung ana ing Ethiopia. Manungsa bisa ngelakoni urip ana ing paraden (lembah) Awash minangka wiwit spesies. Awash Tengah uga kagolong panggonan kang ditemukake sisa hominid pra-manungsa kang ditemukake.

Dhaptar pustaka[sunting | sunting sumber]

  • Zewdu Tememew Molla, "Dam Safety Evaluation on Koka Dam, Ethiopia". M.Sc. thesis, 2005. abstract

This article incorporates text from the Encyclopædia Britannica Eleventh Edition, a publication now in the public domain.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Awash&oldid=834655"